Trăim vremuri în care schimbam ușor lucruri și obiecte care ne înconjoară, pentru a le face mai eficiente și mai creative. Designul interior în clădiri de birouri, centre comerciale, spații medicale sau camere data center a devenit mult mai accesibil datorită tehnologiei avansate, care permite intervenții de mentenanță cu o mai mare ușurință. Pardoselile interioare sunt atât de ofertante în funcție de nevoile specifice, încât, tot ce trebuie să facem este să alegem ce e mai potrivit pentru spațiul folosit și să decidem ce finisaj vrem.

Pardoseala flotantă este o structură metalică care se fixează pe un strat solid și pe panou, formând un spațiu gol, care permite mascarea cablajelor de energie electrică, internet, a HVAC sau a alimentării cu apă.

Pardoseala tehnică este folosita în clădiri de birouri pentru a trece cablurile pe dedesubt și pentru a poziționa birourile fară cabluri la vedere. Finisajele pentru pardoseala tehnică se structurează pe categorii, în funcție de domeniile de aplicare. Panourile de pardoseală suprainaltata permit folosirea de finisaje care variază de la pardoseli calde (covor PVC, mochetă, cauciuc), până la cele reci (ceramică, granit sau sticlă).

Indiferent de opțiuni și de necesitați, în momentul în care o persoană se afla în poziția de a alege un finisaj, totul ar trebui să pornească de la funcționalitatea principală a pardoselei flotante, și anume accesibilitatea. Astfel, fie că vorbim despre mochetă, PVC, parchet, ceramică, se recomandă folosirea unui finisaj în dale, care permite accesul sub pardoseală, fară să fie nevoie să se scoată finisajul din toată încăperea. De obicei, pardoseala flotantă se comercializează fară finisaj. Când se ajunge în acest punct, se recomandă un finisaj în dale, precum mochetă sau covor PVC, deoarece se lipesc cu adeziv acrilic, care își păstrează calitățile, dalele putându-se dezlipi și lipi oricând, cu ușurință. Pentru un decor personalizat, se poate alege ca finisaj parchet sau piatră.

În cazul panourilor cu finisaj, acestea diferă în funcție de destinația lor:

Toate finisajele mai sus menționate se aplica atât pe panouri incombustibile, care au clasa de foc 0, A, A1, cât și pe panourile din conglomerat lemnos (PAL) cu diverse rezistențe la foc: clasele Bfl, Cfl. Pentru cerințe speciale la incendiu, se găsesc soluții tehnice excelente care satisfac și nevoile estetice.

Leave a Reply

Your email address will not be published.