Cum se poate maximiza punctajul pentru clădiri verzi BREEAM și LEED cu pardoseală supraînălțată Quattro?

Dezvoltarea de clădiri performante din punct de vedere energetic este unul dintre obiectivele principale are arhitecților, constructorilor și dezvoltatorilor, mai ales în contextul actual, când legislația în vigoare la nivel european prevede că noile construcții din spațiul UE să consume energie aproape de zero prin folosirea de resurse regenerabile.

Quattro Pavimente, producător și montator de pardoseli flotante contribuie la crearea de spații sănătoase și sustenabile, panourile și sistemele pentru pardoseli tehnice supraînălțate făcând parte din categoria materialelor moderne, flexibile și eficiente. Acestea îndelplinesc criterii pentru certificările BREEAM sau LEED.

Cum poate fi maximizat punctajul pentru clădiri BEEAM și LEED cu pardoseală Quattro?

Prioritatea regională

Quattro Pavimente Tehnice este singurul producător din Romania și prima întreprindere din Sud-Estul Europei specializată în producția de pardoseli tehnice supraînălțate. Fabrica se afla în vecinătatea municipiului București, facilitând aprovizionarea rapida cu pardoseli a șantierelor în orice colț al țării. În plus, prin utilizarea materialelor regionale, în limita a 800 km, utilizarea pardoselilor supraînălțate Quattro Pavimente Tehnice contribuie la maximizarea punctajului pentru obținerea certificărilor de “clădiri verzi”.

Materiale și resurse

Fabricate din materiale reciclabile, pardoselile Quattro contribuie la obținerea ratingului în certificarea LEED sau BREEAM a clădirilor “verzi” – sisteme internaționale de certificare a sustenabilității construcțiilor. Lemnul folosit pentru panouri este certificat FSC, Quattro Pavimente deținând de asemenea și certificate care atestă nivelul emisiilor de formaldehidă. În lanțul proceselor tehnologice, prin linii tehnologice automate ce asigura calitate, productivitate și eficienta, dar și prin reciclarea materiilor refolosibilie Quattro Pavimente acordă o importanță deosebită aspectului ecologic valorificând subprodusele și limitând producerea de deșeuri.

Performanța acustică

Pardoselile supraînălțate Quattro SO, Quattro W40, Quattro ST încapsulate contribuie la îmbunătățirea izolării la zgomot de impact. Panourile Quattro pot fi acoperite încă din fabrică cu o gamă variată de finisaje care oferă multiple soluții de design, dar care pot contribui totodată la performanța acustică. Panourile Quattro permit acoperirea cu PVC, HPL, linoleum, cauciuc, ceramică, lemn, piatră naturală sau mochetă. În plus, produsele de finisare a pardoselii pe bază minerală – gresie, ciment, mozaic, piatră fară straturi și izolatori pe bază organică precum și pardoselile din lemn masiv nefinisat/netratat – se califică pentru a primi credit fară cerințele de testare IAQ.

Elemente inovatoare în proiectare

Panoul incombustibil Quattro W40 RF60 este o inovație românească și o soluție pentru sistemele de pardoseli supraînălțate instalate în clădiri de birouri. Panoul din conglomerat lemnos este protejat prin aplicarea pe fața interioară a unor canturi și a unei membrane activată termic, rezistentă la foc. La o temperatură de 1200°C membrana expandeaza și împiedică contactul direct al panoului cu flacăra. De asemenea, propagarea focului prin zona de îmbinare este împiedicată întrucât membrana aplicată pe canturi expandeaza până la 20 mm grosime etanșând pardoseala. În acest mod se creează o bariera eficientă, care oferă întregii suprafețe unitate de protecție la foc.

În plus, fexibilitatea sistemului permite atât reorganizarea ori recompartimentarea spațiilor, cât și relocarea pardoselilor în alte incinte, cu resurse minime și economii substanțiale în materie de costuri și timp.

"*" indicates required fields

Build with Menatwork

Pentru colaborare și soluții personalizate, lasă-ne un mesaj.
Acceptance*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Cere ofertă Sună-ne 0748.660.660 WhatsApp